Menu
InBalance News е проект на Счетоводна мрежа ИНБАЛАНС
Бизнес услуги от ново поколение ► Счетоводна мрежа ИНБАЛАНС
За да ни се доверите, трябва да ни опознаете! ► Счетоводна мрежа ИНБАЛАНС

Гърнси

Гърнси е вторият по големина британски остров в Ламанша. Остров Гърнси и другите Нормандски острови са последните останки от някога великото херцогство Нормандия, оказало влияние както в историята на Англия, така и на Франция. Гърнси, Джърси, Олдърни и Сарк са единствените британски острови, окупирани от немските войски по време на Втората световна война. Островите до днес остават владение на британската корона, но при все това не са част от Великобритания и Европейския съюз.

В основата на икономиката на Гърнси стои финансовият сектор - банкови услуги, ивестиционни фондове, застрахователни дружества. Финансовата сфера осигурява заетост на една четвърт от населението и почти половината от приходите на страната. Благодарение на ниските данъци Гърнси се превръща в привлекателен офшорен център с отлична консултативна и финансова инфраструктура. Друг източник на приходи е позиционирането в Гърнси на центрове за съхранение и обработка на данни и предоставянето на хостинг услуги за онлайн казина.

  • Площ: 78 кв. км
  • Столица: Сейнт Питър Порт
  • Население: 65 605 души (по данни от 2013г.)
  • Официален език: английски, френски
  • Национална валута: Гърнси паунд (със статут на Британски паунд)

България и Гърнси ще обменят информация по данъчни въпроси

България и Гърнси ще обменят информация по данъчни въпросиОбнародвано е споразумението между българското правителство и това на Гърнси за обмен на информация за данъчни цели. Документът е ратифициран от със закон от НС през октомври 2015 г. 

Продължава...

Споразумение за обмен на данъчна информация с офшорната юрисдикция Гърнси е предложено за ратифициране

Споразумение за обмен на данъчна информация с офшорната юрисдикция Гърнси е предложено за ратифициранеЗаконопроект за ратифициране на Споразумението между правителството на Република България и правителството на Гърнси за обмен на информация по данъчни въпроси е внесен вчера в НС и очаква одобрението на депутатите.

Продължава...
Абонамент чрез RSS

Следвай ни в социалните мрежи

 Следвай InBalance News във Facebook Следвай InBalance News в Twitter Следвай InBalance News в LinkedIn

Категории

InBalance

Популярни тагове